Så här jobbar jag...Jag jobbar för att stärka alla fyra kroppar dvs. den fysiska, mentala, känslomässiga och spirituella kroppen. Precis som en bil som har punktering på ett däck, har även vi svårigheter att gå framåt i livet om någon av kropparna har "punktering".

Principen bygger på att allt som händer oss, lagras i kroppen.

Positiva upplevelser lagras som mjuka och frirörande vävnader medans traumatiska upplevelser lagras som spänningar, som efter en tid blir smärta och orörlighet. Anledningen till att traumatiska upplevelser lagras som spänningar är för att vi oftast "fryser till" och inte går igenom alla stadier när vi upplever traumat första gången. Tack vare spänningarna kan vi gå tillbaka till minnet för att på så vis sluta cirkeln.


När vi tittar på den fysiska kroppen är det främst genom den inkännande beröringstekniken. Den går ut på att jag med mina händer lyssnar på kroppen, på liknande sätt som en psykolog lyssnar när man pratar. Tekniken är en blandning av Kranio Sacral, Feldenkrais, Rosen terapi, Akupressur, Reki och små inslag av Massage.

När kroppen känner sig trygg, släpper den taget på spänningarna och musklerna blir åter frirörande och mjuka. Ibland blir vi påminda om de traumatiska minnena som finns lagrade i vävnaderna så att vi kan titta vidare på dem och bearbeta dem om de behövs. Ibland räcker det att bara bli medveten om dem.


För att titta på den psykiska kroppen så finns det väldig många tekniker. Jag använder mig av en kombination avLouise L Hay- Du kan hela ditt liv,

Sondra Ray- Frigörande aning,Byron Katie- the work,Teal Swans- The Completion Process ochBrandon Bays- The Journeys metoder för att nämna de största.

Genom att titta på händelser i ditt liv som du upplever som problem kan vi hitta mönster som, beroende på hur djupt dom sitter, relativt lätt går att släppa taget på. Du får hjälp att titta på dessa mönster, se var dessa kommer ifrån samt hur vi kan vända dem till din fördel (inner Child work).

Man kan till exempel titta på varför man blir arg och upprörd på samma saker om och om igen och varför det inte nödvändigtvis hjälper att säga ifrån till dessa människor som man upplever sårar en.


Ibland behöver man också gå igenom och uppleva de känslor som dessa bringar fram och då gå igenom en känsloprocess för att ordentligt släppa dessa. Detta är något du får hjälp och stöd med om och när du känner dig mogen.

Hela behandlingen utgår från där du är och där du känner dig trygg!

Så här kan en behandling se ut.Har du bokat en Completion Process hör jag alltid av mig till dig innan första gången. Till processen hör en meditation där man skapar sig en fristad och en trygg person som är väldigt bra att ha med sig. Har jag inte kontaktat dig, så hör av dig till mig.


På dagen D så får du berätta vad du vill ha ut av behandlingen, t ex känslo och/eller traumabearbetning, mentalaprogrammeringar, ilska och oförrätter som ligger och gnager, lära dig hantera en situation som du alltid blir ledsen eller över, bli av med smärta i t ex en axel eller bara vill skapa mer av det goda.

Att läsa kroppsspråk är för mig en viktig del, ibland får du gå lite både för att jag ska se mer men också för att göra dig mer medveten om hur och vad du känner för och i din kropp.

Oftast får man lägga sig på behandlingsbänken med kläderna på, både för att du ska kunna slappna av ordentligt men också för att jag ska kunna använda mig av min beröringsteknik. Beröringen känns väldigt trygg, stödjande och avslappnande. Vill man sitta på en stol så går det så klart också bra.


Jobbar vi med Completion Processen blir det oftast mer prat, visualisering och att gå in i känslor. Det är väldigt olika hur mkt hjälp och guidning man vill ha, många som tycker sig ha svårt att känna/gå in i känslor har sällan några större problem när de väl kommer. Allt detta pratar vi om.

Viktigt också att veta att ALLA känslor är välkomna hos mig.


Jag kombinerar näst intill alltid de både teknikerna så även om du bokat en Completin Process så använder jag mig av beröringen. Den är så värdefullt stödjande på många sätt även om jag inte skulle använde den ur ett Unlimited Body Harmony perpektiv.


När det blir mer fokus på Unlimited Body Harmony och dess beröring, vad som händer där är att kroppens egna läkande krafter frigörs, spänningar mjuknar och felställningar korrigeras. Även här pratar vi om vad du upplever, om mönster, traumatiska upplevelser och fellärda tankar.


När sessionen är färdig brukar jag rekommendera att man går omkring lite. Både för att känna hur kroppen känns men även för att att hjälpa till med integreringen av alla förändringar. Det är en bra idé att låta dig ha en lugn stund efter sessionen.

Du rekommenderas också att fortsätta att vara medveten om hur din kropp känns och rörs flera dager efter behandlingen då förändringar i kroppen ofta fortsätter flera dagar.

Mitt liv med djur!

Jag är alltså född och uppvuxen på en bondgård strax utanför Umeå i Västerbotten. Mina föräldrar tog över hela gården och dess mjölkkor när jag var 5 år. Så djur har alltid varit en naturlig del i mitt liv. När jag var 9 år fick jag min första Shetlandsponny som hette Kadett. En söt och egensinnig liten sak. Vid 10 fick jag ett Gotlands Russ som hade ett föl med sig.

:-O Min yngre syster tog då över Kadett. De var lite här allt startade. Tävlingsintresserad som jag blev, började vi åka på hopptävlingar. Gick inte alltid så bra. Några år senare blev det en D-ponny och tävlandet fortsatte med varierande resultat tills jag fick en New Forest ponny som hete StarFigher. Han va en pärla. Kanske inte den snabbaste men säker. Så pass säker att vi vann Barbie Junior Cupen 1989 i hela Sverige. Eifel junior cup döptes den senare om till. Sen blev det så klart stor häst och intresset för hästhoppning fortsatte, dock inte med så bra resultat igen och nyfikenheten på att åka iväg att jobba som hästskötare i södra Sverige eller utomlands växte fram.


Jag hamnade till slut på Irland. Även här var vägen brokig innan jag till slut hamnade hos en internationell fälttävlansryttare där jag stannade i 2 år. Fick lära mig massor och även tävla hennes hästar lite på klubbnivå. Nästa stall blev ett galoppstall, National hunt där man tränar galoppörer som hoppar hurdles och steeplechase. De här var ett privat stall och frun i huset var mkt intresserad av alternativ medicin. Här fick jag relativt fritt spelrum att prova olika behandlingar på hästarna. Ibland till de andras förtret.

Det var dock inte förrän 1998 när jag gick min första Unlimted Body utbildning som jag började få några större och bättre resultat. Jag började åka runt på hela Irland och fick fantastiska resultat.

En galopphäst vars senor hade lagt av helt, behandlade jag ett antal gånger och när veterinären kom för en koll, trodde han inte sina ögon. Hans spontana kommentar hade varit "om ni sagt att ni kapat hästens ben vid knäna och satt på nya, så hade jag trott er". Extremt roligt att höra så klart!

En annan galopphästägare tog ut mig till ett stort internationellt galoppstall i närheten av Kildare, där den stora galoppbanan är, för att titta på hennes häst. Efter ett par behandlingar var den startklar igen vilket gjorde att hästtränaren bad mig gå igenom och jobba med många av hans hästar, De var en mäktig upplevelse.


Sen kom livet mellan och jag flyttade hem till Sverige och det blev fokus på så mkt annat. Nu har det alltså blivit dags att plocka upp detta igen och med mitt vidare utvecklande så känner jag att jag att jag kan komma ändå djupare i hjälpandet av att få våra djur att må bättre.

Praktiserade under våren 2019 på ett antal hästar, där resultaten vi sett har varit djur som mår så mkt bättre. Den ena hästen sa ifrån att det var ryttaren som behövde healing av nacke och axlar vilket blev en stor förändring för henne, han var en unghäst och när hon väl började rida honom var han jättefin. En annan häst var traumatiserad sen sin föltid och var rädd för att bli riden ute och att få stryk när den blev rädd. Idag kan hon rida utomhus med sin häst och de båda har ett helt annat lugn. Fantastiskt att se. En annan häst hade svårt-att-ta-på-magbekymmer, han blev alltid arg och sur när man skulle dra åt sadelgjorden. Efter ett antal behandlingar så har han blivit mindre arg och är allmänt en livsgladare och nyfiknare häst med en annan aptit på livet.

Boka härHästhealing/kommunikation

90 min


Milersättning 30kr/mil utanför vallentunas gräns.

1200 kr

Djurhealing/psykologi


Våra djur är många gånger det allra käraste vi har. De vi inte gör för våra djur, finns nästan inte. Det är inte allt för ovanligt att vi tar in dem som en del i familjen. Så när de inte mår riktigt bra, vill vi så klart göra allt vi kan för att de ska må bättre. Inte bara för att det är jobbigt för oss känslomässigt utan så klart också för att de ska fungera som vi vill, både hemma, vid tävlingar och dylikt.


Vilka problem kan du få hjälp av mig med?

Jag skulle vilja påstå att de allra flesta problem kan man göra nått åt. Vissa tar längre tid och andra går fort, vissa kräver väldigt mkt arbete av dig och andra nästan inget. Beroende på vad det är, så är det alltid bra att konsultera en veterinär först. Dom har kunskap som jag inte har och kan i vissa fall diagnostisera på ett sätt som jag inte kan men som ändå är till fördel för mig, där jag har kunskap som dom inte har. En kombination av oss båda är att rekommendera. Utifrån de och din egen öppenhet för vad som kan och behövs göras och tittas på, så är det mesta möjligt.


Dessa metoder använder jag mig av:

Jag är utbildad i Unlimited Body. Det är en behandlingsmetod som innehåller många olika metoder i en, där bland annat Kraniosakral, Akupressur, Massageliknande beröring, Feldenkraismetoden , Kiropraktik, Reiki, Rosenmetoden och läsa kroppspråk ingår, likväl som mental coaching, trauma och känslobearbetning. Med denna metod jobbar man med alla fyra kropparna. Dvs den fysiska, mentala, känslomässiga och spirituella. Det är väldigt effektivt och viktigt att utgå från rätt ”kropp” för att kunna komma till kärnan av den problematik man upplever. Vilken teknik/beröringsteknik jag kommer att använda mig av beror alltså helt på vad det är för problem. Kraniosakral är dock den vanligaste beröringstekniken jag använder mig av.


Utöver Unlimited Body så använder jag mig av en mix av flera andra behandlingsformer jag både studerat och gått kurs i. Completion Processen är en metod som jag också utbildat mig i och där man jobbar mkt med känslor och trauman, något som så klart är svårt med hästarna men jag upplever dock att den hjälpt mig att få en djupare förståelse för hästarnas känslor och sinne. Alla vet vi ju att hästarna har känslor och att även dom varit med om traumatiska upplevelser. Denna metod hjälper mig att lägga pusslet om vad hästen har varit med om, hur det påverkat den till att bli den häst den är idag samt hur vi ska behandla den för att det som du upplever som ett problem ska minska och försvinna.


Så här går en behandling till:


Det bästa är om hästen fått stå inne och har vilat en stund samt har fått äta och dricka så den inte är hungrig eller väntar på mat lagom till jag kommer.


Vi börjar med att du får berätta vad du upplever för problem med din häst. Oftast vill jag därefter se hästen gå, för att få en känsla av var problemet sitter rent fysiskt.

Därefter får hästen gå tillbaka till sin box (om lämpligt) och jag börjar känna in med händerna var hästen vill att jag ska börja. I de flesta fall vill jag ha dig med och närvarande den mesta tiden, då forskandet och lösandet av problemet oftast involverar dig lika mkt på olika sätt och vis. Jag kan få förnimmelser, känslor, bilder av hästen som jag både vill delge och stämma av med dig om. Vi lägger pusslet tillsammans utifrån de olika vinklar vi har. Du med kunskap om din häst och jag med min kunskap i de olika områdena.


Med händerna kan jag ofta känna var problemet helt eller delvis kommer ifrån. Ibland känner jag inte mkt alls och då behöver vi titta mer på det psykologiska. Där är du extra viktig. Ni har oftast en djup realtion och står varandra nära. Här kommer dina känslor in och något vi behöver ta med i forskandet. Det är inte allt för ovanligt att hästens och ditt problem lever i symbios. Ni är varandras speglar på olika sätt. Ibland kommer de till att hästen säger att det inte är den som behöver healingen, utan du. Det är något som är bra att ha med i beräkningen men så klart beror det på vad du känner dig redo för.


En session pågår oftast i 1,5 timme och min rekommendation är att låta hästen vila resten av dagen. Det är inte heller helt ovanligt att ni får en liten hemläxa att jobba med.


Har du mer funderingar i hur det går till så är du så klart välkommen att höra av dig till mig.